onsdag 24 september 2014

Ny föreställning!

TEATER SMUTS STARTAR PUNKBAND
         Motståndsstrategier i ett fascistiskt Europa        

Vad händer med oss när ridstövlarna ersatts av slipsar och vem ska ställas till svars för fascismens framtåg i Europa? Vad händer när vi vänder rasisterna ryggen och vad har den ofta väldigt vita punkscenen med allt det här att göra? 
Vad har du med allt det här att göra?

Demokratin är hotad. I Ungern har landets ledande parti infört lagar som hindrar oppositionens möjligheter att driva valrörelse. I Spanien är demonstrations - och yttrandefriheteten kraftigt begränsad och i Tyskland görs en Vegan nazi cooking show. 
I Stockholm tränger sig nazister in i vallokaler för att filma väljare och demonstranter knivhuggs på öppen gata i Malmö. Sverigedemokraterna blir tredje största parti i riksdagsvalet. 

Genom punkens uppkäftighet och konsertens form kommer Teater Smuts startar punkband att undersöka historiens upprepningar, hur fascistiska och rasistiska yttringar ser ut idag och hur vi tillsammans kan skapa motbilder och strategier för att etablera nya värden. – Det är en berättelse om konsten, som reaktion och motstånd emot krafter som hotar mänskliga rättigheter och ett demokratisk, fredligt Europa. 

Föreställningen baseras på konstnärlig forskning och innehåller kommentarer och berättelser från samtiden, forskares som politikers, gymnasieelevers, debattörers och Teater Smuts egna. Tillsammans med publiken utforskar vi strategier för förändring. Vi tror inte på passivitet och hat. Vi tror på vilja och kamp.

Premiär 7 November
Övriga datum: 8,9,12,14,15,16,17,19,20,21,22/11
Spelas hos Teater Smuts, Fiskhamnsg 43 Göteborg
På scen: Paloma Winneth, Samuel Sjunnesson, Misagh Sharifian, 
SaraBeata Hagström, Pär Hagström och Cajsa Godée
Regi: Kristina Wejstål Dramaturgi: Maria Jansson Gunnman 
Scenografi/Ljus: Oskar Ekstrand Producent: Evelina Persson


0 kommentarer:

Skicka en kommentar